Effektiva möten vill vi ha, eller?

Idag fick jag anledning till att fundera på hur man skapar effektiva möten och hur man förändrar en möteskultur från lite väl långa möten till möten som levererar det som man förväntar sig. Googlar man runt hittar man en hel del bra kunskap om vad som skapar effektiva möten och olika metoder man kan använda.

Själv har jag under flera år som chef jobbat med korta och effektiva möten. Väl förberedda, en tydlig agenda som all känner till och tidssatta möten som slutar när man har bestämt att det ska sluta. Under mina år som kanslichef i Stockholms stadshus så fick jag ett höj och sänkbara mötesbord. Fick en del undrade kommentarer när jag beställde ett sådant mötesbord. Men att ha ett möte stående gör att hjärnan fungerar bättre och alla som deltar i mötet är aktiva.

Det är viktigt att målet inte främst är att ha korta möten men att mötena ska leverera det som är tänkt. Ibland är det befogat med långa möten speciellt om man skapar en kreativ process eller liknande.

Ska sammanställa en checklista som jag kan ha till hands nästa gång jag får anledning att prata om effektiva möten.

Utveckla för hållbarhet handlar också om att värdesätta och vara varsam om varandras tid. Att frigöra tid för annat än att sitta av möten är ju mångas dröm. Den drömmen går att uppfylla med lite jobb och uthållighet så kan möteskulturer förändras.

Hittade en tänkvärd bild när jag googlade runt. Upphovsrättshavaren var okänd så jag delar den med er!  🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *