Att INTE göra lista - skapar utrymme!

Häromdagen lyssnade jag på Framgångspodden. Alexander Pärleros intervju podd. Brukar lyssna på lite avsnitt då och då. Helt genial ide att intervju intressanta personer lyssna och lära av deras misstag och framgångar. Livskunskap serverat på ett lättsamt men seriöst sätt. 

Det avsnittet jag lyssnade på var Alexsanders intervju med Christer Olsson. Just Christer Olsson står på min lista över personer jag vill träffa. Varför jag vill träffa Christer är för att han och ett av hans företag jobbar med EQ (emotionell intelligens). (Tidigt i våras gick jag en certifierings utbildning för att använda ett mätverktyg som mäter EQ, EQ-i 2.0. Använder det som en bas i coachning.)

I intervjun finns många bra konkreta tips på hur du maximerar dig själv. Ett av flera jag tog till mig direkt var att göra en ny lista bland mina att göra listor. Min nya att göra listan är att INTE göra lista. (läs en gång till :) )

Så enkelt och så rätt tänkt. För att bli effektiv och få framgång i det man vill göra så handlar det om att lägga tid på rätt saker. Saker som får mina kunder till att växa. Utveckla mig till att bli ännu bättre ledarskapscoach och så vidare. Dessutom har jag en stor uppgift att marknadsföra mina tjänster så att fler personer kan få nytta av mina erfarenheter och kunskaper.  

Tidigt lärde jag mig att prioritera handlar om att välja bort inte enbart att göra en prioriteringsordning. Måste medge att jag har varit mindre bra på att bestämma mig för vad jag inte ska lägga tid på.

De första punkten på min att Inte göra lista är: Inte slötitta på TV, inte ens när jag är trött. - inte kolla sociala media mer än få gånger per dag, inte hålla mig uppdaterad på nyheter hela dagen.   

Länk till poddavsnittet: Christer Olsson Hur du maximerar dig själv. 

Vad skulle du fylla din att INTE göra lista med?

 

Vi tar gärna emot dina synpunkter!

Hör av dig så tar vi ett samtal via webben eller telefon! 

Klicka här!
Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.