Tänker Du för mycket och gör för lite?

Vi alla är lite av en drömmare. Tyvärr stannar mångas drömmar i huvudet. Det händer att vi pyser ut en del av våra tankar till vänner och nära. I bästa fall får vi positiva kommentarer och stöd som gör att vi vågar att ta de första stegen från dröm till ett konkret mål. Men det är ju inte helt ovanligt att vi  möts av tystnad eller av några skeptiska kommentarer om hur det ska gå till då?

Känner du igen dig?

 

Många av oss har lärt sig att noga tänka oss för innan vi gör något nytt och oväntat. Jante sitter på axeln och hindrar oss att ta steg mot våra mål. Det är lätt att man tänker att det inte går, att vi inte vågar. Eller är vi rädda för vad andra ska säga. Det är lätt att fastna vid alla hinder innan vi ser möjligheterna.

Vi vet att hjärnan är konstruerad på det sättet att den varnar oss när vi utsätter oss för det som uppfattas som fara. Det krävs kraft och energi att ta sig ann sina drömmer och omvandla dem till konkreta mål. Med ett tydligt medvetet arbete klarar vi mycket mer än vad vi själva och ibland omgivningen tror.

Några tips på hur du går från dröm till handling!

  • Skriv ner dina drömmar - de blir tydligare då
  • Bryt ner dina drömmar till konkreta mål
  • Sätt deadlines när dina mål ska vara uppfyllda
  • Gör konkreta handlingsplaner - dela upp målen till delmål
  • Berätta för någon du litar om dina drömmar och mål - det gör att du förpliktar dig själv att uppfylla dina mål
  • Ta hjälp av personer som kan hjälpa dig mot dina mål - de flesta blir glad om de kan få hjälpa till.
  • Låt dig inspireras!

Tänk gärna djupa smarta tankar. Men kom ihåg det är inte farligt att handla. Det enda som kan hända är att man kommer närmare sina mål. Gör du misstag under vägen har du fått ännu mer erfarenhet.

Lycka till!

/Conny

 

 

Vi tar gärna emot dina synpunkter!

Hör av dig så tar vi ett samtal via webben eller telefon! 

Klicka här!
Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.